Sunday, May 10, 2009

Transformasi: AF7 atau OIAM3 ??

OIAM 3 sudah melabuhkan tirainya. Umum sudah mengetahui siapakah juara sekaligus bergelar jutawan segera. Walaupun AF7 musim ini yang memulakan laungan Transformasi, Jalak turut melihat elemen itu di dalam OIAM3 melalui Tomok; daripada penyanyi yang tangkap leleh kepada yang betul-betul mempunyai kualiti superstar seperti Faizal Tahir.

Memandangkan buku IOAM sudah pun ditutup sejak seminggu yang lalu, di sini Jalak ingin mencungkil satu lagi elemen Transformasi yang berlaku dalam AF7 yang akan melabuhkan tirai pada minggu hadapan. Pelajar yang Jalak maksudkan adalah AKIM pada konsert ke-9 malam tadi dengan mendendangkan lagu I'm Yours. Ini adalah kerana beberapa bulan yang lalu, Jalak pernah menonton video mamat ini memetik gitar sambil melantunkan lagu kesukaan ramai itu ketika sedang menunggu giliran semasa menghadiri ujibakat OIAM.

Tone suara yang luas market nya, tetapi masih lagi raw. Bila-bila masa saja bersedia untuk ditransformasikan!

Tup tup siapa sangka, dengan hanya layak untuk mara ke Top 60 OIAM, mamat ini terpilih pula sebagai salah seorang 14 pelajar AF7 dan malam tadi telah berjaya mara ke peringkat akhir yang bakal berlangsung pada minggu hadapan. Siapa sangka juga, daripada seorang budak lepasan SPM yang memburu impian untuk bergelar seorang bintang, malam tadi telah berjaya menghangatkan dewan dengan persembahannya yang bersahaja atau slumber derk sambil mendendangkan lagu kesukaannya itu. Pihak fakulti telah sebulat suara memilih Akim sebagai pelajar cemerlang untuk minggu ini.

Yang ini barulah dinamakan Transformasi!

Jalak: Tahu petik je. Hats off pada orang yang pandai main gitar ni

No comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin